Jdi na obsah Jdi na menu
 


Odpovědi na otázky čtenářů

19. 8. 2012

 

Jak jsem slíbil, byť se zpožděním zapříčiněným dovolenou, zde jsou odpovědi na otázky, které mi položili účastníci soutěže o autorský výtisk románu Jeden z Devíti. K těmto otázkám jsem připojil i otázky ze dvou dodatečně přijatých mailů, za které tímto děkuji. Je příjemné, když člověk dostane mail i o jiném obsahu, než je nabídka Viagry, nebo jiné supervýhodné koupě.


 

A nyní k položeným dotazům:


 

V sérii o Kloppu Yggreddovi budu pokračovat. Mám v plánu napsat nový román, jeho pracovní název je Srdce ve stepi a časově navazuje na události popsané v románu Není jiných cest.


 

Richard Svátek a Sirahh se ještě objeví. Richard byl ale hrdinou v povídce Pekla a návraty, která vyšla v roce 2011 v časopise Pevnost, viz sekce bibliografie. Mám v plánu je ještě trochu potrápit v nějaké další knize. Přijdou na řadu po Kloppovi... Nevím ale, jestli společně nebo odděleně. Na druhou stranu, nic tak neoživí skomírající a rutinou poznamenaný vztah, než malý, společně provedený masakr, že?


 

Jako třetí v pořadí vyjde v sérii Prolnutí román Světla v Temnotách. Myslím, že si zaslouží vyjít i v upravené verzi v papíře i ebooku. Uvidíme, jak se domluvím s vydavatelem.


 

Jednotlivé romány ze světa Prolnutí na sebe navazují chronologicky. Jméno Richard Svátek skutečně souvisí s autorem Pamětí katovské rodiny Mydlářů, Josefem Svátkem. Je to taková moje drobná srandička. Richard je pak křestním jménem mého milovaného, dávno zesnulého strýce. Na některé lidi prostě nejde zapomenout a ani by se nemělo.


 

Román na pokračování nemůže bohužel vycházet v kratším časovém intervalu, mám i jiné závazky a můj krutý zaměstnavatel mě občas nutí něco napsat i pro něj...